Bersyukur la...

ALLAH memberi kite matahari supaya kite bersyukur dengan Nya...
Kadangkala Dia berikan petir dan hujan untuk menguji kite...
Supaya kite tidak lupa yang Dia boleh memberi suasane terbit cahaya pelangi yang lagi indah...

keNaLi ku

My photo
atas tAnah, bawAh Langit, Malaysia
aku diberi nama ct nuur' ain bt ismail penyambung dari nama ibuku.. pagilan ku... ct boleh, nuur boleh.... ain pon boleh... klu rajin pangil la nama panjang coz lebih afdal kerna nama itu dikatakan satu doa..sekali padang aku dikaterkan sombong... kerna kamu tidak mengenali aku.... tp aku bukan sebegitu cuma ada sedikit malu..^_^ jadi jika kamu nak tau siapa aku bekawan dahulu dengan ku... mungkin selepas itu kau akan tau yang aku adalah seorang yang bagaimana.... tp sahabat2 ku menganggap aku yang sebegini rupa... simple..blur..poyo..riang.. dan aku hanya meluahkan apa2 yang aku rasa mengikut kehendak ku..

Saturday, May 21, 2011

BsB>>> Tugasan kedua...

-salam-


yuhoooo...
buat geng2 BsB...
bagi memeriah kan lagi suasaner..
aeeinn diberikan tugas
dari sifu
untuk task kedua korang..
setelah seminggu memikirkan
idea nie pon dtg la yer...
oleh kerna sifu n adik seguru minat karok..
wujudlah tugasan korang yaitu
"SENADA"
ala teka lagu cam dlm radio tu..
wat suker2..
apa yg korang kena wat..

mula2
buat tajuk BsB > tugasan kedua..
letak benner kat atas tu.. dan link page nie k

kedua
teka tajuk lagu dan penyanyi nya ..
dari lirik yang aeeinn bagi nie k..

sewaktu debaran cintamu terasa melanda bagkit rinduku padamu katakanlah kau cinta padaku sematkanlah ku ku ku tak menduga kau kau kau dah berubah kenapa bah kau berubah kenapa bah hello kenapa kau bersama yang lain adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta tegarkan hatiku tak mau sesuatu merenggut engkau laksana bulan tinggal diatas kayangan hatiku dah kau tawan hidupku untukmu telahku relakan hatiku padamu namun kau masih bisu diam seribu kali sayang sangkaku kan kemati cerita kasih kita sambung cerita kalau kamu kedua aku yang ketiga

ketiga
tinggalkan link tu kat page nie k..

tarikah tutup
bila aeeinn nak...

tutup jer aeeinn bg jawapannya..
^_^ selalu..

p/s: jom support k..
(jwpn dan link tgl kt komen ye)

22 comments:

.m y z. said...

jawapan tulis dekat entry ke? kantoi lah nanti ada org tiru. heheh :P

ct nuur' ain said...

jwpn tgl kt komen ye..
jgn lupe link skali....

.m y z. said...

DONE!

http://myzziema.blogspot.com/2011/05/bsb-tugasan-kedua.html

.m y z. said...

jap2. jawapan dan link tinggal kat komen? maksudnya tulis kat entry ke tak? ziema buat betul ke salah? hehe. tak bape paham.

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

Playbee - Hakikat Sebuah Cinta
Dato' Siti Nurhaliza - Aku Cinta Padamu
Stacy - Pakai Buang
Yuna - Dan Sebenarnya
Melly Goeslow feat. Kris Dayanti - Cinta
P.Ramlee - Engkau Laksana Bulan
Dewa 19 - Pupus
Iklim - Seribu Kali Sayang
Anna Raffali,Suhaimi Meor Hassan & Altimet - Kalau Berpacaran

http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/05/blogger-support-blogger-tugasan-kedua.html

.m y z. said...

Hakikat Sebuah Cinta - Playbee
Aku Cinta Padamu - Siti Nurhaliza
Ku Sapu Air Mata Tanda Perpisahan - Stings
Pakai Buang - Stacy
Dan Sebenarnya - Yuna
Cinta - Kris Dayanti ft Melly Goeslow
Engkau Laksana Bulan - P. Ramlee
Pupus - Dewa 19
Seribu Kali Sayang - Iklim
Kalau Berpacaran - Anna Raffali, Altimet, Sohaimi Mior Hassan

http://myzziema.blogspot.com/2011/05/bsb-tugasan-kedua.html

ct nuur' ain said...

m y z: xyah.. nti or tiru..
link still ade, coz nk check banner..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

susah2... ades..=.=..

nabihancakap said...

hehehehehehehehehehe

jawab jangan tak jawab!

☀ Izzaty Hedry☀ said...

aienn buat comment moderation... p buat kt setting .. klu buat cm ney t owg akn tau jwpn 2..:)... zaty xmo antaaq lgi..:P

☀ Izzaty Hedry☀ said...

done..:)



Hakikat Sebuah Cinta - Playbee
Aku Cinta Padamu - Siti Nurhaliza
Ku Sapu Air Mata Tanda Perpisahan - Stings
Pakai Buang - Stacy
Dan Sebenarnya - Yuna
Cinta - Kris Dayanti ft Melly Goeslow
Engkau Laksana Bulan - P. Ramlee
Pupus - Dewa 19
Seribu Kali Sayang - Iklim
Kalau Berpacaran - Anna Raffali, Altimet, Sohaimi Mior Hassan

iLa suHaiLa said...

http://akukanila.blogspot.com/2011/05/blogger-support-blogger-tugasan-kedua.html

1)iklim - hakikat sebuah cinta
2)ct nurhaliza - aku cinta padamu
3)stings -ku sapu airmata tanda perpisahan
4)stacy - pakai buang
5)Yuna - Dan sebenarnya
6)Melly Goeslaw feat Kris dayanti - cinta
7)P.ramlee - engkau laksana bulan
8)Dewa - pupus
9)iklim - seribu kali sayang
10)suhaimi meor Hassan feat Anna raffali dan Ultimate

sy cdg baek hide dulu komen..sbb jwpn org laen boleh tgok..hehe

iLa suHaiLa said...

http://akukanila.blogspot.com/2011/05/blogger-support-blogger-tugasan-kedua.html

1)iklim - hakikat sebuah cinta
2)ct nurhaliza - aku cinta padamu
3)stings -ku sapu airmata tanda perpisahan
4)stacy - pakai buang
5)Yuna - Dan sebenarnya
6)Melly Goeslaw feat Kris dayanti - cinta
7)P.ramlee - engkau laksana bulan
8)Dewa - pupus
9)iklim - seribu kali sayang
10)suhaimi meor Hassan feat Anna raffali dan Ultimate

sy cdg baek hide dulu komen..sbb jwpn org laen boleh tgok..hehe

nmirmo said...

toing3...hee~

1) Playbee – Hakikat Sebuah Cinta
2) Siti Nurhaliza - Aku Cinta Padamu
3) Stings - Ku Sapu Air Mata Tanda Perpisahan
4) Stacy - Pakai Buang
5) Yuna - Dan Sebenarnya
6) Melly Goeslaw feat. Krisdayanti - Cinta
7) P. Ramlee - Engkau Laksana Bulan
8) Dewa - Pupus
9) Iklim - Seribu kali sayang
10) Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali, Altimet - Kalau Berpacaran

wokeh settle!! wink2..
http://ntira-mirmo.blogspot.com/2011/05/bsb-tugasan-kedua.html

settle! ;)

mira nasiruddin said...

salam...
sy da cyap...

1. hakikat sebuah cinta - playbee
2. aku cinta padamu - siti nurhaliza
3. pakai buang - stacy
4. dan sebenarnya - yuna
5. cinta - melly goeslow & kris dayanti
6. engkau laksana bulan - p.ramlee
7. pupus - dewa 19
8. seribu kali sayang - iklim
9. kalau berpacaran - ana raffali, altimet n suhaimi meor hassan


n ni link sy...

http://miranasiruddin.blogspot.com/2011/05/bsb2nd-job-senada.html

farahlisa said...

salam...
mission complete untok tugasan kedua ;)

http://farahlisa-ceritahatiku.blogspot.com/2011/05/bsb-tugasan-kedua.html

farahlisa said...

Playbee - Hakikat Sebuah Cinta
Dato' Siti Nurhaliza - Aku Cinta Padamu
Stacy - Pakai Buang
Yuna - Dan Sebenarnya
Melly Goeslow feat. Kris Dayanti - Cinta
P.Ramlee - Engkau Laksana Bulan
Dewa 19 - Pupus
Iklim - Seribu Kali Sayang
Anna Raffali,Suhaimi Meor Hassan & Altimet - Kalau Berpacaran

http://farahlisa-ceritahatiku.blogspot.com/2011/05/bsb-tugasan-kedua.html

gadis cun said...

http://nurfadhliahlia.blogspot.com/2011/05/blogger-support-blogger-tugasan-kedua.html

DONE!!!n nie jwpn die.....
PLAYBEE-HAKIKAT SEBUAH CINTA
SITINURHALIZA-AKU CINTA PADAMU
STACY-PAKAI BUANG
YUNA-DAN SEBENARNYA
KRISDAYANTI FT MELL GOESLOW
P.RAMLEE-ENGKAU LAKSANA BULAN
DEWA 19-PUPUS
IKLIM-SERIBU KALI SAYANG
ANNA RAFFALI,ALTIMET,SOHAIMI MIOR HASSAN-KALAU BERPACARAN

Cik Cempaka said...

Haiiii...

kau di tag CC

http://sicempakabiru.blogspot.com/2011/05/saya-sertai-bloglist-haris-kaito.html

Cik Cempaka said...

alamak, kamu dah join

hihi, tak perasan

kotak bulat said...

npe wt gini..?
bnda ni kn seng je nk cri..
gune google je da dpt tjuk lagu..
pastu kan...
xpham la proses nya
(+.+)"

Ina said...

Alamak...macam mana nak jawab tugasan kedua nie....huhuhu..akak nie kalau bab2 lagu nie ..kurenggg sikit...