Bersyukur la...

ALLAH memberi kite matahari supaya kite bersyukur dengan Nya...
Kadangkala Dia berikan petir dan hujan untuk menguji kite...
Supaya kite tidak lupa yang Dia boleh memberi suasane terbit cahaya pelangi yang lagi indah...

keNaLi ku

My photo
atas tAnah, bawAh Langit, Malaysia
aku diberi nama ct nuur' ain bt ismail penyambung dari nama ibuku.. pagilan ku... ct boleh, nuur boleh.... ain pon boleh... klu rajin pangil la nama panjang coz lebih afdal kerna nama itu dikatakan satu doa..sekali padang aku dikaterkan sombong... kerna kamu tidak mengenali aku.... tp aku bukan sebegitu cuma ada sedikit malu..^_^ jadi jika kamu nak tau siapa aku bekawan dahulu dengan ku... mungkin selepas itu kau akan tau yang aku adalah seorang yang bagaimana.... tp sahabat2 ku menganggap aku yang sebegini rupa... simple..blur..poyo..riang.. dan aku hanya meluahkan apa2 yang aku rasa mengikut kehendak ku..

Tuesday, May 31, 2011

Segmen Mas Zone : Kami Blogger Baru !

-salam-


klik banner kat bawah nie kalau nak join..

hai..
nama sy ct nuur'ain bt ismail.. nickname blog aeeinn_nun.. ^_^.
anak jati kelahiran Johor darul Tak'zim.
simple, poyo, blur.
join segmen nie cos sy blogger baru
dan
suker menyemakkan diri dalam maner2
contest di blog2 yang dilawati..
selain itu..
dapat informasi dari blog2 yang menjadi pilihan ati bile nak bace..
boleh tambah kenalan..
apa lagi ekh??
sebab saya suke menulis dan membaca...
pastu leh cakap kat member pasal info2 yang bergune tu..
hehehe..
sile beri tunjuk ajar..
^_^ selalu..

blogger baru yang menjadi pilihan untuk di tag adalah:



Blogger support Blogger! Ahli baru dan sambungan tugasan.

-salam-

yuhoooo...

Hari nie aeeinn ader kerja..
nak tau per??
aeeinn nak ajak geng BsB
tengok n jelajah member2 baru BsB..
dan aper lagi...
BsB la sesamer korang..

nie senarai yang aeeinn terima dari sifuku



























sila beri tunjuk ajar..
^_^ selalu..


Saturday, May 28, 2011

SEGMEN : PENCERITAAN MELALUI GAMBAR'


-salam-

jom join klik pic nie or sini..
hadiah menarik menanti anda..



nie dia ceritanya..

sila bace dari kiri ke kanan kemudian dari kanan ke kiri pastu ulang
ulang la sampai abis...

^_^selalu..

Friday, May 27, 2011

Dia masih disitu..

-salam-

hari ini aku melangkah lagi menuju kehadapan.
dalam samaran cahaya lampu di tepi jalan itu
ku lihat seseorang duduk dibangku itu sambil menangis..
tidak ku ketahui apa punca yang memyebabkan si dia menangis..
pabila kuhampiri, dia sedaya upaya menyembunyikan tagisannya itu dari dilihat.
dia memandangku sambil tersenyum lalu menjemput ku duduk berkongsi bangku denganku..
si gadis begitu cantik, menarik pabila dia berkata2..
hilang penat dan letihku mendengar si dia bercerita..
kadang kala bibirnya mengukirkan senyuman dan tawa.. tapi aku ketahui,
hatinya begitu sayu dan sunyi.. riak wajahnya mengukirkan 1001 kenangan
yang tidak dapat dilupakan dan berharap agar ianya tidak akan hilang dari pandangan..
sudah begitu lama aku dan si dia bertukar2 cerita..
aku ingin mula melangkah kembali..
sayu ingin medinggalkan si dia bersendiri lalu ku mempelawa nya untuk mengikut ku pergi..
mungkin senang jika kami bersama2 melangkah menuju kehadapan..
akan tetapi si dia belum bersedia meninggalkan kerusi itu..
dia seperti risau sekiranya melangkah pergi meninggalkan kerusi itu..
mungki dia menunggu seseorang datang menjemputnya kembali akan tetapi aku tahu itu
cuma harapan dari si dia sahaja..
aku mula melangkah meninggalkan si dia berseorangan di situ..
dia duduk kembali lalu menagis seperti anak kecil..
langkahku terhenti lalu aku melangkah kembali kearahnya..
kuhulurkan padanya saputangan milik ku..
si dia terkejut dengan lakuku..
lalu aku meluahkan kata..
buatmu kenalan ku kau sudah kuanggap sahabat, ku harap bibirmu mengukirkan senyuman kerna kau begitu cantik jika sebegitu..
kenangan lalu biarkan menjadi sebuah memori dan mulalah melangkah mencari cahaya memori yang lagi indah..
kini aku melangkah meninggalkan si dia dengan senyuman dan lambaian mesra..
kerna si dia berjanji padaku semoga ada seseorang yang akan datang kebangkunya itu
untuk membawa nya menuju kehadapan melangkah
bersama2 melihat cahaya yang bersinar lagi indah..
dan sekiranya jodah kami bertemu semula..
dia akan mengukirkan senyuman yang terindah buat aku
bersama2 peneman perjalanan nya..
dan aku sentiasa menantikan kegembiraan itu..

^_^selalu..

Blogger support blogger... JOm join!!

-salam-

pada sesiaper yg belom join jom join klik sini..

wazzup2..
buat geng BsB semua..
sifuku
telah membuka list tuk sesiaper nak join BsB jadi
nie list setakat nie..
yang aeeinn dpt..
jom kiter BsB diorang k..

CONTEST FRIENDS FOREVER


-salam-

untuk join sila klik pic bawah k..


huhuhu...
pic yang jadi pilihan dari folder aeeinn kali ini utk masuk contest di atas adalah..
jeng2x



maser nie pas abis kelas
cuti2 pon ader kelas..
kat bus stop tunggu bus nak gi jejalan..
hilangkan tension la konon..
^_^ selalu bersamamu sahabat ku..

tag to:

dan baju pilihan kalau la aeeinn menang adalah:



Wednesday, May 25, 2011

7 warna-warni itu




ketahui lah
aku masih menyusuri jalan ini bersendiri.. terlalu senyap dan sunyi.. tapi masih mempunyai cahaya yang mampu membuat aku melangkah perlahan2 kehadapan..walaupun perjalanan nya masih panjang..
kadang kala terasa takut dan gerun kerna tidak ku ketahui apa yang menanti dihadapan...bagi memberanikan diri aku masih melangkah perlahan2 menuju kearah hadapan dengan doa yang tidak putus2 dibibir ini.. mungkin kerna ada rasa gementar mendengar bunyi bingit yang melalui corong teliga ini.. kerna dalam suasana kelam aku tidak dapat melihat dengan jelas apa yang ada disekelilingku..dan aku berharap semoga bunyi2an itu tidak menghalang laluan ku ini.. tp aku tahu jika aku sabar untuk melangkah kehadapan pasti akan ku temui sinar cahaya yang boleh memberikan perubahan untuk aku meneruskan perjalanan ini.. aku masih menghayun langkahan walaupun kadangkala terasa penat dan letih.. cahaya warna-warni itu pasti dapat aku lihat jika aku tidak putus harapan untuk terus melangkah..biarpun ianya mengambil masa yang agak panjang.. dan mungkin ada seseorang yang akan ku jumpa untuk menemani perjalananku terus kehadapan agar dapat melihat 7 warna-warni itu bersamaku....

Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana


-salam-

time join contest
nak tau klik page bawah nie tau..



1...
2.....
3.........
klak!
tadaa....


nie pic mase2 merayap
nak g pesta buku..
fuhhh...
^_^ selalu..

tag kepada

Tuesday, May 24, 2011

Jeng3X.. BsB tugasan kedua telah ditutup..

-salam-


Buat geng BsB...
tugasan kedua telah ditutup..

Jawapan bagi tugasan kedua adalah seperti yang berikut.
1) Iklim- hakikat sebuah cinta
2) Dato' Siti Nurhaliza- aku cinta padamu
3) Stings- ku sapu air mata tanda perpisahan.
4)Stacy- pakai buang
5) yuna- dan sebenarnya
6) Melly Goeslaw feat Kris dayanti- cinta
7) P. Ramlee- engkau laksana bulan
8)Dewa - pupus
9) Iklim- seribu kali sayang
10)Ana raffali, Altimet n Suhaimi meor hassan - kalau berpacaran

tahniah buat:




dengan ini aeeinn mengalu2kan kepada sesiapa geng2 BsB
yang belom mengenali dan jelajah ke blog iLa sUhaila..
moh la reramai keta BsB dia yer..

P/S: walau pon tugasan nampak senang.. hehehe...
hanya sorg jer pemenang yang dpt menjawab mengikut jawapan yang telah diberikan 1 week ago.
segala kekurangan harap disesali..
^_^ selalu..
terima kasih atas kerjasama yang diberikan..

Sunday, May 22, 2011

JOM JOIN BLOGLIST MELURJELITA.COM BERSAMA AWAK SUKA SAYA TAK?

-salam-


hello..
dengan maser yang singkat menjelajah bloglist2..
tetibe terjumpe
sesuatu yang aeeinn minat..
ader benda yang leh dibacer nie..
per lg nak join la..
awak suke saye tak?
mesti la suke.. suke.. sangat2 suke..
tapi nie rahsia tau..
walau pun suke nie baru nak bermule..
^_^ selalu..

jom join klik sini..


kita bersama sebagai apa?

-salam-



kau sebagai sahabat..
sungguh baik terhadap ku..
kau sebagai sahabat..
banyak mengambil berat ku..
kau sebagai sahabat..
sanggup mendorong dari belakang ku..
dan kau sebagai sahabat..
selalu ingin menasihatkan aku...
tapi..
adakah aku seperti kamu?
adakah aku sebaik kamu?
adakah aku mengembirakan
bila disamping mu..
atau
adakah aku menyakitkan hati mu?
jadi..
maaf kan aku kiranya
bersikap tidak menentu..
kerna aku ketahui
kau sebagai sahabat
sungguh baik untuk
memaafkan aku..
terima kasih
buat kau sebagai sahabat
yang selalu mendampingi aku
dalam keadaan suka mahupun duka..
juga dalam senang mahupun gembira..
semoga persahabatan kita
tetap utuh selamanya..

Saturday, May 21, 2011

BsB>>> Tugasan kedua...

-salam-


yuhoooo...
buat geng2 BsB...
bagi memeriah kan lagi suasaner..
aeeinn diberikan tugas
dari sifu
untuk task kedua korang..
setelah seminggu memikirkan
idea nie pon dtg la yer...
oleh kerna sifu n adik seguru minat karok..
wujudlah tugasan korang yaitu
"SENADA"
ala teka lagu cam dlm radio tu..
wat suker2..
apa yg korang kena wat..

mula2
buat tajuk BsB > tugasan kedua..
letak benner kat atas tu.. dan link page nie k

kedua
teka tajuk lagu dan penyanyi nya ..
dari lirik yang aeeinn bagi nie k..

sewaktu debaran cintamu terasa melanda bagkit rinduku padamu katakanlah kau cinta padaku sematkanlah ku ku ku tak menduga kau kau kau dah berubah kenapa bah kau berubah kenapa bah hello kenapa kau bersama yang lain adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta tegarkan hatiku tak mau sesuatu merenggut engkau laksana bulan tinggal diatas kayangan hatiku dah kau tawan hidupku untukmu telahku relakan hatiku padamu namun kau masih bisu diam seribu kali sayang sangkaku kan kemati cerita kasih kita sambung cerita kalau kamu kedua aku yang ketiga

ketiga
tinggalkan link tu kat page nie k..

tarikah tutup
bila aeeinn nak...

tutup jer aeeinn bg jawapannya..
^_^ selalu..

p/s: jom support k..
(jwpn dan link tgl kt komen ye)

"Saya Sertai Bloglist Haris Kaito''

-salam-

klick pic bawah nie..

haiii semua...
ari nie aeeinn
nak join
bloglist hariskaito tok bulan jun..
jom la join sekali..

tag buat

Friday, May 20, 2011

rugi???

salam...
nie story versi aeeinn cerite...
disampaikan dari abah waktu sekolah dulu2..



kisah si saintis dan si nelayan..
seorg saintis yg bijak pandai ingin mengkaji lautan. Dia mencari seorg nelayan utk memandu arahnya dilaut. nelayan yang diinginkan mestilah seorg yg senyap dan bpengalaman tentang perihal lautan. Maka seorg pemandu pelancong menyatakan nelayan yg diinginkan oleh si saintis itu ada dan dia tinggal di hujung kg di tepi sungai. si nelayan sudah separuh umur dan sememangnya dia bpengalaman kerna seumur hidupnya dihabiskan di lautan..
semasa menjalankan kajian mereka tidak pernah berbual2 kerna si saintis itu bz dgn tugasnya manakala si nelayan pula memang seorang yang pendiam. mereka tidak berbual sehingga hari terakhir sisaintis membuat kajiannya..
pada hari terakhir itu awan yang mulanya cerah telah mempamirkan redupnya..si nelayan yang melihat keadaan itu menampakkan kurang senang dengan keadaan itu. Dia telah menimbang2 berkemungkinan hari ingin hujan.. ombak pula mula memukul2 kapal dengan kuat tidak seperti hari2 biasa.. dia begitu risau.. setelah si saintis menyudahkan kerjanya dia menyuruh si nelayan membawa mereka pulang..
semasa dalam perjalanan pulang sisaintis itu bertanya kepada si nelayan..
saintis: awak ada belajar FIZIK?
nelayan: tidak.
saintis: hemmm.. nampaknya kehidupan awk telah rugi sebanyak 25%. Awk ada belajar KIMIA?
nelayan: tidak tuan..
saintis: oh! nampaknya 30% kehidupan awk telah rugi. Awk ada belajar BIOLOGI?
nelayan: tidak kerana kehidupan saya hanya dilautan ini.
saintis: Aaa... nampaknya awk telah rugi 25% kehidupan awk.. Jika begitu kehidupan awk selama ini adalah rugi..
keadaan laut tidak begitu baik sehinggakan kapal yang mereka naiki melambung2 dengan tidak menentu dan hujan mula turun.. si saintis mula bimbang. tetiba si nelayan bertanya sesuatu kepada sisaintis..
nelayan: adakah tuan reti berenang?
saintis: tidak
nelayan: nnampaknya 100% kehidupan awk adalah rugi.

p/s: abah ckp mase tu.. jgn memperkecilkan org lain kerana setiap org yg Dia ciptakan didunia ini mempunyai kelebihan masing2.. hargailah kelebihan yg kite ader..
^_^ selalu..

Thursday, May 19, 2011

manis..




mata: uist.. leh tahan la si dia..
ati: yang maner satu?? yang chinis looking tu ker or yang tinggi tu??
mata: dua2 hensom.. cute pon ader..
ati: jangan pandang lamer2.. doser.. igt sikit nnti dia perasan lak..
mulut: hehehehe.. poyos..- senyum menjela-
otak: bus2 maner nie??
kepala: menoleh ke belakang..
mata: jeling sikit kat diorang..
ati: cube jgn duk pusing2 kepala.. mata tu jga sikit..
mata: ala.. ati ckp la u terase sesuatu...
otak: diam semua bus sampai..
kaki melangkah kedlm bus..
otak: ala bus penuh..
kaki: malas la nak bdiri..
tangan: uits bus nie org belom pegang tiang nie..
cube sabau sikit...
mata: ai.. dia org bdiri belakang kiter laa..
ati: jgn nak berangan dah semua pandang depan nnti jatuh kang..
satu badan: ya.. betindak mengikut arahan..

tetibe
"Dik.. dik.."
kepala menoleh kebelakang..
mata memandang sekilas..
mulut : ah.. yer??

sambil jarinya dilambai meminta mendekatinya..
"Nie duduk la.."
"kat sini.."
jarinya menunjuk tempat duduk yg kosong didepan nya..
jari menunjuk kearah diri..
mulut: saye??
mata: yer la.. saper lg kat cini bediri sesorang..
ati: ah...
kaki: melangkah.
punggung: selamat duduk..
ati: terima kasih..
bibir: senyuman yang mempamirkan gigi..
mata: kepala kasi dogak sikit ati nak cakap nie..
abg gentealmen laa..
ati: oii.. jgn wat hal.. malu laaa..
otak: asal lak nak malu.. peluang nie..
ati: takut laa...
mata: cepat laa.. aku nak usya lagi nie..
tangan mula menekan bell bus..
kaki melangkah keluar dari bus..
ati: terima kasih..
mulut: terima kasih..
mata : tgok baru sekarang nak cakap buat aper??
-melihat bontot bus yang berlalu
meninggalkan kepulan2 asap...-
ati: tak mengapa..



jatuh..



emmm..


hari nie kau jatuh lg...
membasahi bumi...
redup dan sayu..
kegelapan menyelubungi....
membuatkan aku
berasa sepi..
entahlah...
aku tidak ketahui..
seperti tidak mempunyai rasa..
hanya menanti cerah..
tp hingga malam tiba..
tagismu seperti tiada sudah...
mungkin telah lama menahan rasa...
tp bagiku harapan masih ada..
akan ku tunggu esok kan tiba..
semoga pagi membawa sinar cahaya
yang cerah...
dan aku pasti..
pelangi itu ada..
walaupun disini tak ku
lihat bayangnya..


Monday, May 16, 2011

"Give-away Contest - FromKualaLumpur.blogspot.com"

hey u all

want this??



contest from




akhirnya..

sejak pesta buku ari tu...
genaplah ari nie aku
menghabiskan bacaan ku terhadap buku2
yang aku beli di pesta buku ari tu..
dengan maser2 yang leh dikaterkan bz juge..
dapat juga aku membaca novel2 ni..
tak sabar rasenyer nak masukkan buku2
di dalam rak koleksi simpanan ku..

best bacer buku nie... 10 bintang saye bagi.. ^_^




dari pengarang baru.. best juge.. pandangan baru...


pinjam dari member.. best2...



cam tak cayer plak dah abis bacer buku nie...
sape2 ader cadangan buku aper lg best tuk aeeinn bacer..
^_^





Sunday, May 15, 2011

" Hafizzainal's Contest - Senyuman Mahal "


waZzup2


contest terbaru yang sayer minat...
pasti nak join..
jom join..
klik sini

first, nie pic yang jadi pilihan ati... ^_^
dalam banyak2 folder yg tersimpan..


cos
susah nak dapat pic nie.. huhu... nie pic dinner ktorg thn lepas...
Majlis Makan Malam Tahunan FOB UNISEL. 2010/2011
kat hotel concorde
kenepa susah..
1) susah nak kumpul kan kuota kat ats nuh nak join aktiviti nie..
2) dah join tarikh ditunder plak awl thn nie..
3) mengelabah plak cari sponser2 baju tu.. maklumla temanyer red carpet.
4) takder drive nak bawa keter so mececet lah cari saper2
yang leh join n angkut kiter org g dinner nie. tq to fikri nasir..
5)maser ari yang ditunggu bile saat nak posing leh plak kemera sorang2 wat hal..
satu bettry low.. satu memori full dll.. ish2..
6) jadi keteorg pon mencari seseorg yg boleh n baik atinyer utk snap pic seperti diats..
buat peja.. thank u 4 ur DCLR ..hehehe
^_^ selalu..

my tag to












BLOGLIST ITIK KUNING




KATEGORI B

Kepada sesiapa yang berminat nak join
klik sini

susah nak tangkap itik nie..

tag to

"Giveaway by Lulu-Pages and Dyahaha's Little Cottage"



salam...
lepas penat berhempas pulas semalaman
dgn stdy...
ari nie baru ader maser
nak jejalan jelajah link2 mmber yang ader..


first...
minat gan contest
yang di join oleh

tau per???
wat contest
yang leh kite
menangi hadiah yang best nyer..
aper lg.. jom join..

tag to

Saturday, May 14, 2011

BsB...

salam buat semua...
klik bener nie...


buat sesiaper yg baik hati...
jom la join segmen nie...
dari my sifu nabihancakap..
senang jer.

memula
wat entry blogger support blogger

pastu
letak bener seperti yg diberikan di ats..
link kan kat page

last
mesti follow sifuku..
saye..
serta
adik seguru sy

yg penting jgn lupe tinggalkan link korang
supaya
dapat difollow..
^_^

p/s: pas korang follow n support kiteorg.... pasti korang akan difollow kembali.. ^_^

segmen review bersama izzatyhedry

waZzup!

tegah sebok2 merayap..
maklom la sifu
suruh jalan2 tgok mmber..
dari duk melangok..
bekenan plak kat segmen yg
cik zzatyhedry wat..
maklom laa
leh ajak sekali join yg sifu wat..
klu rajin join la BsB

so tok mereka mari la join..

p/s: bagi geng BsB moh la join segmen nie.. klick pic kat ats tu k..

Program BsB dr Nabihancakap..

Thank 2 my sifu..
kerna dr program nie ramai yg follow
saye
budak baru stdy nie...
ini kerna diaorg baik ati sport sifu
serta sy nie..
kepada semua yg menyokong kami
terima kasih yer..
^_^
wat mase ini senarai mereka2 yang baik ati..
mari kite reramai spport dorg k..

Jay http://jai-diari.blogspot.com/

2. cik mima http://rosmimarazak.blogspot.com/

3. sobri yaacob http://akusobriyaacob.blogspot.com/

4. bunga.cinta http://k3hidupanlif3.blogspot.com/

5. yatie awang http://watieawang.blogspot.com/

6. nmirmo http://ntira-mirmo.blogspot.com/

7. ~syue~ http://syuesyada.blogspot.com/

8. aii si colourfulroses http://roseskalerful.blogspot.com/

9. Izzat Nazmi http://skytechxtreme.blogspot.com/

10. eienrazak http://eienrazak.blogspot.com/

11. nur Anisa http://cetitasaia.blogspot.com/

12. Farahlisa http://farahlisa-ceritahatiku.blogspot.com/

13. Kotak bolat http://nazihanali.blogspot.com/

14. Mira nasirudin miranasiruddin.blogspot.com

15. Farina sulaiman http://sesukehatikuu.blogspot.com/

16. Emeera Asnary http://emysk8tergurl.blogspot.com/

17. ~Eule-Owlsz http://sempoi-zone.blogspot.com/

18. iLa SuHaiLa http://akukanila.blogspot.com/

19. azreen Farhani http://sekencangangin.blogspot.com/

20. Dayana Az http://www.herstoriie.com/

21. harrazdani http://harrazdani.blogspot.com/

22. gadis melayu http://atia-gadismelayu.blogspot.com/

23. Cik Purple http://littlequeenstory.blogspot.com/

24. Ina http://desamahsuri.blogspot.com/

25. Geminigurlz http://bibie-mumui.blogspot.com/

26. Adan http://adan-akudandiriku.blogspot.com/

27. Mastura http://masturazakaria.blogspot.com/

28. Farid Ahmad http://rilek-sat.blogspot.com/

29. Arulchelsea http://arituarini.blogspot.com/

30. Ini Kisah Tia http://inikisahtia.blogspot.com/

31. Syaha http://iniejapunyablog.blogspot.com/


P/S: bg yg dah join.. harap bsabar kerana sifu gah baik pulih kan pogram nie..

kpd yg belom join pas sifu baik pilih join la yer...

Wednesday, May 11, 2011

Giveaway from Moscos by Miszlullaby


waZzup2!


my sifu and adk seguru ku
&
recomen kat aeeinn..

suke2 bile ader
bende best leh dpt nie..
^_^ huhu..
harap leh beri tunjuk ajar
gan bdk baru stdy nie...
jom la join!!
maner tau
leh dpt ole2..

jom2 saper nak ikot..

M.A.B.U.K

aku kuci

kring!!!!!!!!!!!!!!!!!
setelah satu jam suku
dah berjage
semula..

untok


sampai aku terase pening2..
kerna
arinie
ade


moge2 aku
dapat menjawabnyer..
AMIN..

Tuesday, May 10, 2011

"warnaNYA: Design Your Mascot Mini Contest by Nuruldotdotdot"

klick pic nie...



secound contest...

buat sy budak baru study..

sebok2 walking link td..
cm minat lak..
tp just suke2..
nak cube, try test..
maner tau leh terpilih..
hehehe
^_^
jom la join!


nie asilnyer selepas edit...